Youtube Kanaal

Ik vind het té gek om nieuwe informatie te vinden of geïnspireerd te raken door de wetenschap en progressieve mensen die pionieren. Onze huidige klimaatsveranderingen zetten mij zeker aan tot nadenken. Onder andere via YouTube probeer ik mijzelf te verrijken met kennis om in mijn werk een bijdrage te kunnen leveren aan oa. meer biodiversiteit, het terugdringen van hittestress en het opvangen van regenwater.

De kracht van Een TUIN van Jerry ligt onder onze voeten, een gezonde grond. Grond is de basis en uitgangspunt van een gezonde tuin in een functionerend ecosysteem. Films als “Kiss the Ground” en BBC “How Trees Secretly Talk” bieden naar mijn idee antwoord op hoe wij een deel van de hedendaagse problemen weerstand kunnen bieden, door simpelweg meer met de natuur samen te werken. “Greening the Desert” is, wat mij betreft, hierin het succes verhaal.

Tijdens mijn werk probeer ik u ook te betrekken bij mijn verhaal over het opzetten van een gezond ecosysteem en het belang van biodiversiteit in uw tuin. En natuurlijk weet ik niet alles. Maar uw uitdagende vragen zijn het leukst.

Op YouTube heb ik een kanaal met kijktips.
Klik hiervoor op het icoon onder aan de pagina.
(Uw kijktips zijn van harte welkom!)

Concept-ontwerp ’t Begijnhof, Bosch en Duin

De opdrachtgevers nodigden mij uit op het op het bouwperceel. Alwaar de woning nog in aanbouw was. Vol enthousiasme, geur en kleur vertelden zij mij hun verhaal hoe zij tot deze uitgesproken bouwstijl zijn gekomen. Bij hun thuis dronken we nog een gezellig kopje koffie en vertelde zij meer over hun achtergrond. Zo kreeg ik een compleet beeld van mijn nieuwe opdrachtgevers en voldoende inzicht om vanuit hun perspectief de tuin vorm te geven.

Een carte blanche bij woonhuis geïnspireerd op Belgische abdijen. In het concept-ontwerp zijn enkele cultuur historische kloostertuin elementen opgenomen. Een reverentie naar een breviertuin ligt er in het slingerende pad langs het huis. Hier heerst een ingetogen sfeer, een moment van rust. Aan de voorzijde van het huis. Een vierkant pandhof met een bescheiden opgemetselde vijver voorzien van een kleine subtiele bron. Het water dient als verwijzing naar de bron van het leven en als spiegel van de hemel. De bron geeft kracht en energie. In hetzelfde vierkante raster markeren vier bloesem dragende sierkersen de entree. Een kleine link naar een boomgaard, schoonheid en vruchtbaarheid. Vooral bedoeld om de rust te bewaren. De aanplant van grote bomen (deels inboet plichtig) is nodig voor de verhoudingen van pand tov het perceel en haar omgeving. Deze oudere bomen kleden het pand direct aan, ze bieden geborgenheid en de tuin oogt volwassener. Ten opzichte van de omliggende bebouwing zijn deze zo gesitueerd dat zij de gewenste privacy brengen.

De stijl elementen in de voortuin krijgen de ruimte om in alle eenvoud in hun kracht te staan. Geen tierelantijnen of opsmuk, in dienst van het pand. Omliggende hekwerken worden aan het zicht onttrokken met beplanting die aansluit bij de omliggende bospercelen De abdij maakt deel uit van haar omgeving alsof het zo hoort en nooit anders is geweest.

De gebruiksruimtes aan de achterzijde zijn tuingericht. Dit wordt een privé oase van rijkelijk bloeiend goed. Het tweede terras heeft een overloop naar een grasveld voor ontvangst in een informele setting. Op een sokkel staat een mooie buste, deze geniet de rugdekking van een geronde wintergroene taxus haag en is vanuit de gehele tuin te zien. Maar uiteraard is is de tuin ook ten nutte, er mogen bloemen en kruiden worden geplukt en gesnoept. De achtertuin is het levende schilderij waar altijd iets te genieten valt!