Tuinontwerp en aanleg nieuwbouwhuis Soesterberg

Uit de losse pols had ik een snelle schets gemaakt. Gewoon om even bij de opdrachtgever aan te voelen hoe hun reactie zou zijn op deze lossere vorm. Eigenlijk waren ze aangenaam verrast, omdat ze geheel niet aan “cirkels” hadden gedacht.

Mooi dat dat in de smaak viel, maar ik zat met een probleem 🙂 Mijn uitdaging begon. Hoe krijg ik dat gevoel, wat ik geschetst heb, terug in een tekening op schaal. Eerlijk gezegd was dat voor mij -dit keer- best even zoeken. Maar ik vond het heerlijk dat ik uitdaging voor mijn neus had liggen. Want ook toen ik de maatvoering gevonden had, toen zat ik met de vervolg vraag: met welke materialen ga ik dat gevoel realiseren? Een echte hersenkraker.

Als je zo gaande weg de TUIN zich ziet vormen, dan is het heel leuk werken.

Qua planten heb ik leuke keuzes kunnen en mogen maken. Met betrekking tot de vaste planten zit straks er een heerlijke soft-touch in, mede door het opmengen met enkele grassoorten. Eetbare kruiden, bessen, vijgen en appels, jummie. Mooie roodbladige Pruikenboom, Weelderige Tamarisk, Gelderse Roos en een Drents Krenteboompje met statige varens aan zijn voet.
Een snoepje.

Direct achter de TUIN staat een lantaarnpaal om de parkeerplaats te verlichten. Voor zover wij het naar onze hand kunnen zetten, dan maskeer ik een hinderlijk object graag. Veel liever bepalen we zelf de sfeer in deze TUIN. We hebben er een mooie appelboom in de buurt gezet. Ter zijne tijd plukken we lekkere vruchten uit eigen tuin. En! een beetje schaduw, dat is lekker op een bloed hete dag.

Een boom of karakteristieke struik zoek ik zelf uit en reserveer ik speciaal voor uw project

Met ontzettend veel plezier kijk ik teug op deze klus. Het was een mooie uitdaging en zelf ben ik erg in mijn nopjes met het resultaat! Super fijn dat ik zoveel vrijheid kreeg om te mogen werken, dank hiervoor (en de koffie was lekker! 😉 ).
Review van de opdrachtgevers
Toen ons nieuwbouwhuis werd opgeleverd wilden we graag hulp bij het inrichten van een mooie en duurzame tuin. Al snel kwamen we in contact met Jerry en dat was vanaf het eerste moment erg prettig. Hij heeft ons met name verrast met het ontwerp van de tuin. Zelf hadden wij niet snel aan ronde vormen gedacht, maar zijn hier juist erg blij mee. Daarnaast is het erg leuk om te zien hoe gepassioneerd Jerry is over zijn vak en met allerlei ideeën komt. Dat ging altijd op een erg fijne manier, ook met voldoende ruimte om zelf een andere keuze te kunnen maken. Tot slot vinden wij het erg fijn dat Jerry altijd duidelijk communiceert: over ideeën, budget en over wanneer hij wel of niet aanwezig is voor werkzaamheden. Wij hebben het dan ook als een erg prettige samenwerking ervaren!