Amersfoort wat ben je mooi!

Een leuke uitdaging op misschien wel een van de mooiste plekjes in dé winkelstraat van Amersfoort.

Aan de hand van een sfeerimpressie van een engelse pub werd mij gevraagd of ik de gevel van dit horeca pand kon vergroenen.

Door middel van een speels ritme aan plantenbakken kleden we de luifel gezellig aan. Deze bakken timmeren we zelf, netjes op maat gemaakt. We isoleren de bakken tegen het directe zonlicht om verdamping te voorkomen. Daarnaast voorzien we de bakken van een drainage/ waterbufferende laag, zo is er altijd water beschikbaar voor de plant en doe ik mijn best om drinkwater niet nodeloos weg te spoelen maar efficiënt in de bak vast te houden. Een eenvoudige computer zal straks de watervoorzienig voor zijn rekening nemen.

In de bakken zit een speciaal lichtgewicht grondmengsel om gewicht te besparen. Want in natte toestand is het een heel gewicht. Een aannemer zorgt voor extra ondersteunende palen zodat het veilig is.

Een vijgenstruik, vlinderstruik en lavendel zijn de blikvangers in een speels geheel aan rijk bloeiende vaste planten. Viltige hoornbloem, geranium, kattenkruid hangen lekker losjes over de rand van de bakken en een bont gerande klimop mag als een klein gordijntje over de dakrand groeien. Zo is de beplanting opgebouwd uit verschillende laagjes om het groen tastbaar aanwezig te laten zijn vanaf straat niveau.

Nu moeten we eventjes geduld hebben om de plantjes te laten groeien en bloeien en dan wordt het een feestje!

Het was een super mooie timmerklus om de binnenstad van Amersfoort kleurrijk te vergroenen. Ik mocht groen brengen op een plek die niet voor de hand lag. Maar nu mag iedereen er van genieten. Hoe gaaf!?

Mocht je in de binnenstad rondlopen en heb je er een mooie foto van gemaakt. Stuur hem op, hartstikke leuk, of tag, hashtag #eentuinvanjerry doen!