Groen Bloed

Groen bloed, als het zou bestaan, dan zou ik hier zeker een spoortje van bij mij dragen.

Mijn opa , als eigen baas met zijn knecht

Groene vingers, een drang om te creëren en vrij te denken. Dat is waar ik vandaan kom en hoe ik gevormd bent . Het is niet zo dat ik dacht toen ik school verliet, dat juist dit mijn droombaan zou zijn. Ik wist het niet. Ik tekende veel, ……campings…. richtte ze in van receptie tot standplaats. Alles weldoordacht en beargumenteerd, ik werd campingbaas.

Het werd de 4 jarige hoveniers opleiding op het AOC in Houten (nu Wellant). En hoewel ik aansluitend na een jaar werken en leren doorstroom naar het Larenstein voor de opleiding Tuin en Landschapsarchitectuur (prop), leer ik het misschien wel meeste in de praktijk, door te observeren.

3 Generaties: Opa, vader en de kleine versie van Jerry. Mijn eerste tuinaanleg 🙂

Ik groei op in het bos van de Utrechtse Heuvelrug en gek genoeg heb ik daar nog nooit een boswachter met een gieter, een schoffel of een zak mest rond zien lopen. En chemische bestrijdingsmiddelen… nee, dat ook niet,.. dat is toch gek?! Er moet daar in het bos dus wel iets zijn dat wij mensen niet snappen of begrijpen maar technisch weten te ondervangen met hulpmiddelen. Klaarblijkelijk gaat alles daar wel goed, terwijl wij in de tuin alsmaar drukdoende zijn. Wat nou als wij slimmer zouden zijn en ons best zouden doen om dichter bij de natuur te staan en haar principes zouden kunnen toepassen in de tuin. Samen te werken met de natuur, in plaats van haar te bevechten.

Ik hou van onderzoeken zonder een onderzoeker te zijn. Ik pieleklooi wat aan met een wormenhotel, speel met mijn bodembeestenboel, experimenteer, lees mij in, kijk eindeloos toffe filmpjes op youtube en kom steeds verder. Mijn vak is eindeloos breed en magisch interessant.

Ik heb de lol van mijn leven. Ik heb een veelzijdige toffe job. Maak mensen blij. De planeet een stukje groener. Vrolijk zingende bijtjes, dansende vlinders, gekrioel op de grond, de mussen rollen vechtend uit de heg en zie daar… de eerste paddenstoel… ik weet genoeg, jouw tuin is nu een ecosysteem. Ik ben een mini-natuurbouwer.

Wil je delen in de feestvreugde en ook Een TUIN van Jerry?
Stuur een mailtje, dan gaan we er iets moois van maken!

Met trots prijkt dit schild op mijn kantoor. Zoals dit vroeger aan de gevel hing op het ouderlijk huis van mijn vader.
Opa met zijn bloemenkar. Hij ventte in Hilversum huis-aan-huis met bloemen van eigen tuin.
Oom Thijs was werkzaam als tuinman bij diverse bedrijven in het Gooi.